Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara

Reteta culinara Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara din categoria Sirop / Compot. Specific Romania. Cum sa faci Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara

 

Ador parfumul lor. Mi se par mai senzuale decat capsunile, mai ales ciresele de cultura, mari si de un rosu inchis, catifelat. De data aceasta joaca in bucatarie s-a mutat inspre a pregati micile bucurii pe vreme de canicula. Asa incat, un sirop care sa mearga si ca topping pentru inghetata, e perfect! Cu atat mai mult cu cat ar trebui sa fie perfect racoritor, si nu neaparat din pricina ghetii care se subintelege ca prezenta in tot ce inseamna lichide ingurgitate la 30-si-ceva de grade. N-am sa va spun povestea lor si nici legenda lor, lucruri deja foarte cunoscute. Nici despre Ciresoaia, baba acra si singuratica ce pentru a-si pastra suprematia pe piata si-a inchis ciresul in taina. Si nici despre Louis al XV-lea ori de Plinius cel Batran care erau mai mult decat indragostiti de bobita rosie ce trata rinichii, oasele si alte cele, dar mai ales placerea oamenilor. Am sa va spun doar ca siropul dulciu bine amestecat cu gheata, dat la congelator si apoi rezdrobita gheata "ciresata" poate deveni o cassata nemaipomenita, iar toppingul e companion bun al unui cheescake mai inedit a carui reteta am sa o public cu alta ocazie (http://klausburger.blogspot.com).

Ingrediente Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara

2 kg de cirese bine coapte cantarite dupa ce au fost indepartati samburii 

 1 kg zahar 40 gr ghimbir proaspat ras 

 1 manunchi mic de menta proaspata de gradina 

 1 lingura suc de lamaie proaspat stors (pentru topping) 

 1 lingura bine scuturata de amidon (pentru topping)

Categorii