Snacks-uri picante

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Snacks-uri picante

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute. Se adauga grasimea si sarea si apoi se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua parti egale. Intr-o cana se amesteca bulionul cu boia apoi se combina cu una din bucatile de aluat, si se mai adauga faina pentru a nu se lipi si se framanta pana se omogenizeaza. Se lasa la dospit 40 minute. Pe masa de lucru tapitata cu faina se intine cate o foaie din fiecare aluat de aproximativ 5 mm, apoi cea alba se unge cu apa (pentru a face aderenta si sa nu se desfaca la copt) peste care se suprapune cea cu boia, apoi se taie in doua pe latime, si se ruleaza strans obtinandu-se doua rulouri. Se ia un rulou si se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit, ar trebui sa iasa cam 35 felii, suficiente pentru o tava patrata, apoi se aplatizeaza usor cu sucitorul si se aseaza in tava. Inainte de a se da la cuptorul incins se ung cu un penson cu apa, la fel si cand se scot din cuptor. Se coc cam 10- 15 minute, ATENTIE sa nu se rumeneasca, mai ales la a doua tava.

Ingrediente Snacks-uri picante

300 gr faina de grau

1 lingura grasime de porc (osanza)

1 lingura bulion

1 lingurita rasa de boia de ardei iute

1 cub mic drojdie

200 ml apa calduta

sare

Categorii