Somon cu sos de sampanie

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Somon cu sos de sampanie

Aranjam somonul in tava, punem peste el uleiul, vinul, sarea, piperul, lamaia stoarsa si usturoiul. A adaugat si ardei gras taiat rondele.

Dam la cuptor la 200 grade pentru 20-25 minute. Intre timp facem sosul de sampanie astfel:Punem uleiul la incins si adaugam ceapa taiata marunt. O lasam foarte putin pe foc si adaugam sampania.

Separat facem un sos din faina si smantana iar cand sampania fierbe, adaugam acest sos.

Punem lamaie stoarsa si untul. Lasam la foc pana se ingroasa. Potrivim de sare si piper.

Intre timp s-a facut si pestele. Noi l-a servit cu legume sotate in unt. Nu uitati paharul cu vin alb.

Ingrediente Somon cu sos de sampanie

Pentru somon ne trebuie:

Ulei de masline

50 ml vin alb

Sare, piper

Jumatate lamaie stoarsa

2 catei de usturoi

Pentru sosul de sampanie avem nevoie de:

20 ml ulei de masline

1ceapa mica tocata marunt

100 ml sampanie

Putina lamaie stoarsa

2 linguri faina

250 ml smantana

Un cubulet de unt

Categorii