Sos Bechamel
Reteta culinara Sos Bechamel din categoria Clasice. Specific Franta. Cum sa faci Sos Bechamel
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos Bechamel
Desi abia m-am inscris pe site, lasagna este a 3-a reteta la care folosesc asest sos. Cu gandul si la cei care inca nu stiti ce fel de sos este, ca sa-l gasiti mai usor in sectiunea sosuri am decis sa il separ (daca nu ocup spatiu aiurea) si sa fac trimitere catre el la fiecare reteta nou postata care il va contine. Este un sos alb, baza pentru mancaruri sau folosit la obtinerea altor sosuri prin adaos de branza, mustar, marar, etc. Consta in incorporarea treptata a laptelui intr-un rantas cu unt. Tehnica de a face sos bechamel fara cocoloase consta in a lua urmatoarele masuri: focul mic, folosirea unui tel (din silicon daca oala are strat antiaderent sau smalt alb), laptele cald si sa amesteci mereu in sos.
Ingrediente Sos Bechamel
50 gr unt (pentru lasagna reduceti untul la 40g)
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale ca pt. lasagna)
sare
piper
nucsoara (optional)