Sos pentru friptura de miel

Reteta culinara Sos pentru friptura de miel din categoria Clasice. Specific Franta. Cum sa faci Sos pentru friptura de miel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos pentru friptura de miel

 

Va prezint o reteta simpla dar delicioasa, un sos usor picant si aromatizat cu menta perfect pentru friptura de miel. Daca faceti friptura de miel la cuptor puteti sa filtrati sucul ramas in urma coacerii si sa il folositi ca baza pentru acest sos, eu am facut sosul cu bucatile de carne pe acre le-am inlaturat atunci cand am facut cotletele de miel. Daca veti face cotlete sau gratar de miel nu aveti baza de sos si trebuie sa procedati urmand reteta pas cu pas. Sosurile sunt putin mai complicat de facut dar sunt emblema si fundamentul oricarui adevarat fel de mancare, in restaurante chef-ul de cuisine sau cineva special delegat de el se ocupa de acestea, se presupune deci ca e nevoie de indemandare, rabdare si un simt al gustului bine definit.

Ingrediente Sos pentru friptura de miel

carne de miel ce ramane dupa sortarea bucatilor de carne de friptura

ceapa echalotte

vil alb demi-sec

concentrat de rosii

un catel de usturoi

fond de vita/supa de vita

ulei masline

unt

bouchet garni/legatura de patrunjel, cimbru, dafin

fulgi de ardei iute

menta verde

Categorii