Sos pentru friptura de miel
Reteta culinara Sos pentru friptura de miel din categoria Clasice. Specific Franta. Cum sa faci Sos pentru friptura de miel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos pentru friptura de miel
Va prezint o reteta simpla dar delicioasa, un sos usor picant si aromatizat cu menta perfect pentru friptura de miel. Daca faceti friptura de miel la cuptor puteti sa filtrati sucul ramas in urma coacerii si sa il folositi ca baza pentru acest sos, eu am facut sosul cu bucatile de carne pe acre le-am inlaturat atunci cand am facut cotletele de miel. Daca veti face cotlete sau gratar de miel nu aveti baza de sos si trebuie sa procedati urmand reteta pas cu pas. Sosurile sunt putin mai complicat de facut dar sunt emblema si fundamentul oricarui adevarat fel de mancare, in restaurante chef-ul de cuisine sau cineva special delegat de el se ocupa de acestea, se presupune deci ca e nevoie de indemandare, rabdare si un simt al gustului bine definit.
Ingrediente Sos pentru friptura de miel
carne de miel ce ramane dupa sortarea bucatilor de carne de friptura
ceapa echalotte
vil alb demi-sec
concentrat de rosii
un catel de usturoi
fond de vita/supa de vita
ulei masline
unt
bouchet garni/legatura de patrunjel, cimbru, dafin
fulgi de ardei iute
menta verde