Spirale cu crema de unt

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Spirale cu crema de unt

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si galbenusurile. In functie de cat va fi necesar se adauga lapte caldut putin cate putin, se amesteca pana se incorporeaza ingrediantele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru. Se framanta un aluat omogen, moale si nelipicios. Intre timp untul se mixeaza bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se intinde aluatul intr-o foaie cu o grosime de cca 3-4 mm, se unge toata suprafata cu untul amestecat cu zahar, apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele cu latimea de aproximativ 4-5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Inainte cu 10 minute, se scot din cuptor si se ung cu oul batut. Se mai lasa pana se rumenesc frumos. Se servesc cu mare pofta, calde sau reci!

Ingrediente Spirale cu crema de unt

Pt. aluat:

1 kg faina

1/2 lgt sare

3 galbenusuri

3 lg ulei

30 g drojdie proaspata

1 lgt zahar

lapte cat cuprinde

Crema:

200 g unt

150 g zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

1 ou pentru un

Categorii