Struguri marinati

Reteta culinara din categoria Muraturi. Specific Ungaria. Cum sa faci Struguri marinati

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Struguri marinati

 

Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii din via de la țară.   Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați! 

Ingrediente Struguri marinati

Struguri roșii din soiul Hamburg cca. 1500 g,

Mărar uscat,

Hrean 2 rădăcini,

Oțet din vin 300 ml,

Apă 1000 ml,

Sare de mare 2 linguri,

Zahăr brun 2 linguri,

Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,

Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,

Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan

Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,

Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,

Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.

Categorii