Struguri marinati
Reteta culinara din categoria Muraturi. Specific Ungaria. Cum sa faci Struguri marinati
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Struguri marinati
Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii din via de la țară. Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați!
Ingrediente Struguri marinati
Struguri roșii din soiul Hamburg cca. 1500 g,
Mărar uscat,
Hrean 2 rădăcini,
Oțet din vin 300 ml,
Apă 1000 ml,
Sare de mare 2 linguri,
Zahăr brun 2 linguri,
Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.