Suberec cu carne de pasare

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Suberec cu carne de pasare

Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat elastic pe care il acoperim si il lasa sa se odihneasca cateva minute. Se curata ceapa apoi se taie marunt si se caleste intr-u pic de ulei.Cand capata culoarea aurie se adauga si carnea,se lasa sa scada bine sucul lasat de ea,amestecand continuu cu o spatula de lemn.Se presara si un praf de menta uscata ,se potriveste de sare si piper,dupa gust.Se lasa sa se racoreasca un pic.Aluatul se rupe si se imparte in bucati,de marimea unui ou,care vor fi intinse in foi subtiri ,pe o planseta data cu faina.Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de umplutura de carne,se pliaza in doua apoi se lipesc marginile intre ele cu ajutorul inei furculite,presand usor marginea.Se incinge bine uleiul apoi se prajesc pe ambele fete si se scot pe servetele absorbante ,pentru a scapa de surplusul de ulei.Se consuma fierbinti. Pofta buna!

Ingrediente Suberec cu carne de pasare

cca 800 g faina,250 ml apa calduta ,un praf de sare, ceapa uscata potrivit de mare,700 g carne amestec curcan+pui,sare,un praf de menta,piper,ulei pentru prajit

Categorii