Supă cremă de somon

Delicioasa

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supă cremă de somon

Curățăm legumele, le spălăm, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în 2 litri de apă. Se lasă la fiert aprox. 15 min de când începe apa să clocotească.

Strecurăm legumele, apa o păstrăm. Legumele le pasăm cu blenderul. În apa în care au fiert legumele punem atât capul de somon cât și fileul, spălate bine înainte.

Le lăsăm să fiarbă 2-3 minute, scoatem fileul și mai lăsăm căpățăna încă 5 minute. Fileul, după ce s-a mai răcit puțin, îndepărtăm pielița, apoi se taie cubulețe.

Scoatem capul de somon din apă, strecurăm supa. Adăugăm din supă peste legumele pasate - nu e nevoie să o adăugăm pe toată - se adaugă supă în funcție de consistența dorită.

Se pune din nou pe foc. Amestecăm bine cu un tel să se omogenizeze bine. Adăugăm smântâna și cubulețele de somon.

Condimentăm cu sare și piper negru măcinat. Mai lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul. Adăugăm mărarul proaspăt tocat.

Servim fierbinte cu ceapă verde tocată mărunt presărată deasupra și pâine rustică. Poftă bună!

Ingrediente Supă cremă de somon

5 cartofi

1 dovlecel

1 ceapă

1 morcov

1 cap somon

1 file somon

200 ml smântână

2 linguri mărar (proaspăt tocat)

2 fire ceapă verde

Sare

Piper negru

Categorii