Supa de salau cu chorizo
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Spania. Cum sa faci Supa de salau cu chorizo
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de salau cu chorizo
Am luat cateva felii de salau si mi-am spus sa fac o supa repede. Chorizo picant a fost folosit ca potențator de aromă: d Sincer a ieșit o supă !!!
600 gr de salau 200 gr chorizo picant [cârnat spaniol] 50 ml ulei de măsline 1 ceapă 1 ardei rosu mic 1 ardei verde mic 1 morcov 1 patrula 1 buchet mic de patrunjel verde 6 catei mici de usturoi 3 linguri de orez brun 1 suc de lamaie 1 cană smântână 1 lingurita ierburi mediteraneene din rasa sare Legumele curatate se spala si se toaca marunt. Chorizo se taie rondele Se calesc legumele in ulei pana incep sa se inmoaie. Deasupra se toarna 2,5 l apa si se lasa sa fiarba 15 minute sa patrunda. Acum fierbe orezul. Sarati usor. Cand legumele sunt patrunse si orezul are bobul inchegat, punem feliile de mazare la fiert. Reduceți intensitatea gătirii pentru ca peștele să nu se sfărâme. Asezonați după gust cu ierburi mediteraneene. Nu este nevoie de piper dacă folosiți chorizo picant. La final se opreste fierberea si se indrepta supa cu smantana diluata cu zeama fierbinte. Pentru ca este sezon cald poti acri mai mult supa cu zeama de lamaie. Adauga patrunjel verde tocat din belsug - pentru un plus de prospetime. Poftă bună !!!Ingrediente Supa de salau cu chorizo
600 gr rondele de salau
200 gr chorizo picant[ carnat spaniol ]
50 ml ulei masline
1 ceapa
1 ardei mic rosu
1 ardei mic verde
1 morcov
1 patrunjel
1 legatura mica de patrunjel verde
6 catei mici de usturoi
3 linguri orez cu bob mare
1 lamaie -zeama
1 pahar smantana
1lingurita rasa ierburi mediteraneene
sare