Tajina de picior/rasol de miel

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Franta. Cum sa faci Tajina de picior/rasol de miel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tajina de picior/rasol de miel

 

O rețetă cu bulion de pulpă sau de miel (souris d'agneau). Este o bucată rafinată foarte moale și delicioasă dacă este gătită în tajine sau oală de lut. Înainte de a utiliza acest vas, acesta trebuie lăsat scufundat în apă timp de cel puțin 12 ore. Daca se foloseste la cuptor trebuie sa incepeti sa gatiti tot timpul in cuptorul rece, pentru a nu provoca un soc termic.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/gigot-dagneau-confit-en-tajine.html

3 picioare/piele de miel 4 linguri ulei de masline 300 ml de cidru de mere 1 ceapă 4 catei de usturoi 1 ardel 1 praz sare piper cimbru uscat piper

Ungeți picioarele mielului cu ulei și puneți-le în vasul de tajine. Asezonați cu sare și piper. Curățați și spălați legumele, tăiați ceapa și ardeiul fâșii.

Tăiați prazul (partea albă) în bucăți. Asezati legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Se presara cimbru, piper si se presara cu cidru de mere.

Se pune capacul și se pune vasul la cuptorul rece. Se încălzește la 160 ° C și se lasă timp de 1 oră și 30 de minute. După acest timp, scoateți, întoarceți carnea, acoperiți și gătiți încă 1 oră.

Adăugați apă dacă este necesar. Scoateți din nou vasul, întoarceți carnea și stropiți.

Puneți vasul fără capac de data aceasta și ridicați temperatura la 200 ° C.

Stropiți carnea și lăsați-o să se rumenească 30-40 de minute.

Scoatem carnea, trecem sosul printr-o sita fina si asezonam.

Serviți carnea cu sosul ei și garnitura dorită.

Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi... Foarte bine!

Ingrediente Tajina de picior/rasol de miel

3 picioare/rasoale de miel

4 linguri de ulei de masline

300 ml de cidru de mere

1 ceapa

4 catei de usturoi

1 ardel

1 praz

sare, piper

cimbru uscat

piment

Categorii