Tataki de Păstrăv somonat

Reteta culinara Tataki de Păstrăv somonat din categoria Pastrav. Specific Japonia. Cum sa faci Tataki de Păstrăv somonat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tataki de Păstrăv somonat

 

O reteta gatita in stil japonez. Am mancat la restaurant si am vrut sa reproduc. Tataki ( „lovit” sau „bătut”) înseamnă o tehnică pentru prepararea peștelui sau a cărnii în bucătăria japoneză. Peștele (sau carnea) este taiat bucati, apoi marinat în oțet, soia etc  și asezonat cu ghimbir (care este zdrobit și redus la o pastă, de unde si etimologia numelui). Tehnica a fost dezvoltată de Sakamoto Ryōma, un samurai din secolul al XIX-lea.  Tare bun !  https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/tataki-de-pastrav-somonat.html

 

INGREDIENTE
2 bucati file de pastrav roz 30 g de ghimbir proaspat 1 lingura de sos japonez mirin 1 lingura de otet 2-3 linguri de sos soia sare marina, piper 1 lingura ulei de susan + 2 linguri ulei seminte susan , lin

Indepartati pielea.

Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.

Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.

Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.

Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la rece.

Puneti semintele de lin si de susan in 2 farfurii.

Scoateti pestele si uscati-l cu un prosop de gartie.

Dati-l pe ambele parti prin seminte.

Incalziti uleiurile intr-o tigaie.

Reveniti pestele 2 minute la foc rapid pe fiecare parte.

Totul depinde de cum doriti gatirea lui.

Luati-l din tigaie si taiati-l bucati.

Serviti cald.

L-am servit cu salata verde 'sucrine' prajita un pic, cu salata de varza si salata de sfecla rosie.

Ingrediente Tataki de Păstrăv somonat

2 bucati file de pastrav roz

30 g de ghimbir proaspat

1 lingura de sos japonez mirin

1 lingura de otet

2-3 linguri de sos soia

sare marina, piper

1 lingura ulei de susan + 2 linguri ulei

seminte susan , lin

Categorii