Tkemali - sos georgian pentru carne

Reteta culinara Tkemali - sos georgian pentru carne din categoria Clasice. Specific Georgia. Cum sa faci Tkemali - sos georgian pentru carne

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tkemali - sos georgian pentru carne

 

 Tkemali - ტყემალი,  este o reteta de sos  georgian. Este foarte popular in tarile CSI si in restul lumii. Ideal  la preparatele din carne, peste si cartofi  si ca adaos in multe alte retete. Ingredientul principal "busuiocul cerbului" mi-a dat batai de cap pana l-am gasit. L-am descoperit in Sfantul Gheorghe la un festival de film, Delta Dunarii. Se mai numeste si "menta baltii". Multi folosesc in locul lui menta, insa menta ii da oarecum o duritate. Daca va plac provocarile si doriti ceva nou, va provoc s-o incercati!

Ingrediente Tkemali - sos georgian pentru carne

3 kg corcoduse

6 catei usturoi zdrobiti

un manunchi "busuiocul cerbului" tocat marunt

sare dupa gust

2 linguri de zahar

un pahar apa(250 ml)

o linurita rasa piper

un ardei iute curatat de nervuri si seminte, tocat marunt

Categorii