Tkemali - sos georgian pentru carne
Reteta culinara Tkemali - sos georgian pentru carne din categoria Clasice. Specific Georgia. Cum sa faci Tkemali - sos georgian pentru carne
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tkemali - sos georgian pentru carne
Tkemali - ტყემალი, este o reteta de sos georgian. Este foarte popular in tarile CSI si in restul lumii. Ideal la preparatele din carne, peste si cartofi si ca adaos in multe alte retete. Ingredientul principal "busuiocul cerbului" mi-a dat batai de cap pana l-am gasit. L-am descoperit in Sfantul Gheorghe la un festival de film, Delta Dunarii. Se mai numeste si "menta baltii". Multi folosesc in locul lui menta, insa menta ii da oarecum o duritate. Daca va plac provocarile si doriti ceva nou, va provoc s-o incercati!
Ingrediente Tkemali - sos georgian pentru carne
3 kg corcoduse
6 catei usturoi zdrobiti
un manunchi "busuiocul cerbului" tocat marunt
sare dupa gust
2 linguri de zahar
un pahar apa(250 ml)
o linurita rasa piper
un ardei iute curatat de nervuri si seminte, tocat marunt