Tocana cu costite si gat de batal

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Tocana cu costite si gat de batal

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana cu costite si gat de batal

 

 A venit fratele meu in vizita si ma intrebam ce sa-i fac de mancare pe plac. Sotul vine cu sugestia :,, Batal , ca-i place ''. Nu de alta dar poftea si el. Daaca nu aveam cuptorul defect, acolo il puneam. Dar eu zic ca m-am descurcat. Nu am mai ajuns sa fac poze artistice la farfuria cu tocana, mamaliguta si muraturi. Cert este ca se lingeau pe degete de buna ce a fost. Bineinteles urmata de un pahar de vin alb .

Ingrediente Tocana cu costite si gat de batal

2 kg costite si gat de batal

100 ml ulei

2 cepe rosii

1 ceapa alba

1 caciulie usturoi

2 linguri pasta ardei cu telina-facuta in casa

2 linguri pasta rosii

2 foi dafin

1 lingurita cimbrisor uscat

1 lingura rasa boia dulce de ardei

1 lingurita cu varf de pasta ardei iuti-facuta in casa

1 crenguta rozmarin

1 crenguta cimbru

1 legatura patrunjel verde tocat

sare

piper

Categorii