Tocana de miel
Reteta culinara Tocana de miel din categoria Oaie. Specific Portugalia. Cum sa faci Tocana de miel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana de miel
Pastele asta am facut o bunatate de carne de miel gatita in vasul de lut-e reteta sotului meu si e pe lista preferatelor noastre.Simplu de facut si delicioasa.
INGREDIENTE
-carnea se pune la marinat cu o zi inainte-se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; TInem la frigider.
-Intr-un vas cu capac punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit-lasam sa se inmaie bine apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele-doar 2-3. Taiem marunt si ardeiul iute-dupa gust; apoi aduagam carnea-o calim pe toate partile pana prinde putina culoare si punem boia ; turnam vin alb si lasma sa scada vinul, ininte sa aduagam apa fierbinte. Lasam sa fiarba foarte bine, la foc mediu, pana carnea e frageda , adaugand apa cand e nevoie.
-Eu am facut in vas de lut tajine -daca gasiti un vas din asta va reocmand-e foarte bun.
-Cand e fiarta carnea, aduagam frunze proaspete de menta si coriandru proaspat. Acoperim si stingem aragazul. Lasam sa se odihneasca cca 10 minute.
-Servim cu paine prajita-in farfurie asezam 2 felii de paine prajita -punem carnea deasupra si turnam cu generozitate din sosul cu ceapa. Simplu dar delicios.
Ingrediente Tocana de miel
carne de miel (1 kg)
1 ceapa mare sau doua medii
2 catei de usturoi
dafin, sare, piper
1 chili
boia
2 cuisoare
ulei de malsine, vin alb
frunze de menta si de coriandru
felii de paine de casa