Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Reteta culinara Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc din categoria Vegan / Raw vegan. Specific Romania. Cum sa faci Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

 

O rețetă de vară pe care o fac mereu. Pregătirea pe care am luat-o de la mama. Întotdeauna face o tigaie cu tocană și mustață însoțită de mămăligă. De data aceasta dovlecelul trebuie să fie mai mare și nu mic și fragil. Un fel de dovlecel din care mai scapi putin pe tulpini. Au un alt gust, mai dulce, pulpa mai fermă.            

1 dovlecel aproximativ 1,5 kg 2 rosii mari o ceapa 2 linguri sparanghel o lingurita de varf fin 2 catei de usturoi 3 linguri ulei Sarat la gust piper dupa gust 1 sau/porție branza rasa tip Horezu coapta verdeata optionala care va place

Sotem dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem in jumatate si cu ajutorul unei linguri indepartam semintele si coastele si il taiem cubulete.

Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-o oala de tuci in care deja sfaraie uleiul.

Se amestecă, se lasă ceapa să se rumenească puțin, apoi se adaugă dovlecelul, se presară cu un praf de sare, se amestecă și se acoperă, se fierbe aproximativ 8-10 minute, amestecând de câteva ori.

Cand dovleceii sunt bine facuti se adauga rosiile tocate, se amesteca, se lasa 5-6 minute.

Intr-o cana adaugam smantana, apoi faina (daca smantana este prea groasa, adaugam 2-3 linguri de lapte sau apa). Se toarnă compoziția peste roșii și dovlecel, se amestecă și se mai lasă să fiarbă 8 minute.

La final se adauga usturoiul zdrobit. Se condimenteaza cu sare si piper, se acopera si se lasa la odihnit pana pregatesti ouale.

Se serveste tocanita cu ochi romanesti presarati cu verdeata si branza rasa maturata si mamaliga sau paine de casa.

 Ardei iute, ardei sau dupa preferinte.

Poftă bună!

Ingrediente Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

1 dovlecel cam de 1 ,5 kg

2 rosii mari

o ceapa

2 linguri spantana

o lingurita cu varf faine

2 catei usturoi

3 linguri ulei

sare dupa gust

piper dupa gust

1 ou/portie

branza rasa maturata tip Horezu

verdeata optional de care va place

Categorii