Tocăniță din organe de miel

Reteta culinara Tocăniță din organe de miel din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Tocăniță din organe de miel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță din organe de miel

 

Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success în rândul Zmeișorilor, am ales varianta tocăniță.   A ieșit o tocăniță super delicioasă;)

 

INGREDIENTE
inimă de miel 1 bucată, plămâni (bojogi) de miel 1 pereche, fudulii de miel 1 pereche, ceapă galbenă 2 bucăți, ceapă verde 4 fire, usturoi verde 2 fire, ulei de palmier 50 ml, sare grunjoasă 1 lingură, piper proaspat măcinat 1 linguriță, boia de ardei dulce 1 linguriță, vin alb demisec cca. 250 ml, zacuscă Panacris 1 borcan.

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare.

După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de ceapă și usturoi, asezonându-se cu sare, boia și piper, completând cu vin și apă, cât să le acopere și se lasă la fiert la foc mic, acoperit, cca. 30 de minute.

La final se adaugă zacusca (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-panacris-35347.html sau https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete/) și se mai lasă la fiert cca. 10 minute până se armonizează gusturile.

Se servește fierbinte cu pâine de casă sau acompaniată de o mămăliguță savuroasă și salată de sezon.

Ingrediente Tocăniță din organe de miel

inimă de miel 1 bucată, plămâni (bojogi) de miel 1 pereche, fudulii de miel 1 pereche, ceapă galbenă 2 bucăți, ceapă verde 4 fire, usturoi verde 2 fire, ulei de palmier 50 ml, sare grunjoasă 1 lingură, piper proaspat măcinat 1 linguriță, boia de ardei dulce 1 linguriță, vin alb demisec cca. 250 ml, zacuscă Panacris 1 borcan.

Categorii