Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
Tocmai mi s-a făcut poftă de ciuperci, dar nu eram prea hotărât dacă să fac o ciulama sau o tocăniță. În cele din urmă m-am decis să fac tocăniță. Mâncarea de ciuperci se prepară foarte repede şi este săţioasă, plină de proteine, fără să ai nevoie neapărat de carne. Ciupercile proaspete dau un gust excelent tocăniței, iar usturoiul îi conferă o aromă deosebită. Reţeta este foarte simplă şi are nevoie numai de câteva ingrediente.
Ingrediente Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
1/2 kg de ciuperci champignon
3 linguri de ulei floarea soarelui
1 legătură de pătrunjel verde
3-4 căţei de usturoi
1 ceapă medie
sare după gust
piper după gust
boia de ardei dulce, după gust
smântână (opțional)
1-2 crenguţe rozmarin (opțional)