Tort Barbie

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Barbie

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face o spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana se dizolva tot zaharul, apoi se adauga praful de copt. Separat se bate albusurile spuma, in galbenusuri se baga faina treptat si se amesteca cu lingura de lemn numa intr-o directie, apoi se baga si albusurile spuma si se amesteca la fel ca faina. Apoi se pune intr-un bol de yena rotund hartie de copt si se toarna blatul in tava si se baga la couptor cam la 180 de grade pentru 20-30-40 min depinde cand e gata, trebuie incercat cu o scobitoare. Apoi se scoate si se lasa la racit. Intre timp bati frisca tare, cand e rece budinca se adauga frisca putin cate putin si se amesteca cu mixterul bine, apoi se rade pe razatoare mare jumate ciocolata in crema si se amesteca cu lingura de lemn. Siropul se pune apa, zaharul si esenta intr-o cana si se amesteca bine apoi se imparte in 3 cani si in fiecare cana se adauga cate putin colorant de fiecare culoare, in una rosu in una albastru si in una verde. Apoi se taie blatul in 4 si se insiropeaza cu siop si se pune crema si tot asa se face pana e gata. Apoi se imbraca dupa modelu meu cu fondant si se baga barbie la mijloc.

Ingrediente Tort Barbie

Pentru blat:

7 oua

14 linguri de zahar

14 linguri de apa

14 linguri de faina

1 parf de copt.

Pentru crema:

1 plic de budinca de ciocolata

400 ml de lapte

1 esenta de rom

100 ml frisca lichida

7 linguri de zahar

1 ciocolata.

Pentru insiropat:

3 linguri zahar

1 esenta de rom

colorant albastru,rosu

verde

ce culoare doriti.

Pentru imbracat:

fondant alb ,roz.

o Barbie de plastic

Categorii