Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. La final punem faina in ploaie si cacaoa. Ungem o tava rotunda si detasabila cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 170-180 de grade. Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea) il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Zmeura o punem intr-o sita la dezghetat, iar sub sita punem un bol in care sa se scurga siropul lor. Intr-o cratita mai groasa punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe aragaz la foc mic pana ciocolata se topeste complet, amestecand continuu in ea, dar sa nu fiarba. O bagam la frigider pentru vreo 5-6 ore pana se raceste bine si se intareste. O scoatem apoi si mixam crema pana devine o spuma densa. Incorporam nuca de cocos si lichiorul de ciocolata. Glazura: Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu frica lichida. O punem pe foc pana se topeste ciocolata, timp in care amestecam continuu, apoi o dam de pe aragaz si lasam sa se raceasca, dar sa ramana calduta. Siropul: Intr-o cana amestecam apa plata, siropul lasam de zmeura, zaharul pudra vanilat si amestecam pana se topeste. Asamblare: Taiem blatul in doua foi. Asezam primul blat pe un platou, il insiropam si ungem cu crema (pastram doar 4-5 linguri de crema ). O intindem uniform, asezam zmeura peste crema, apoi punem al 2 lea blat insiropat. Marginile le imbracam cu crema pastrata, iar deasupra turnam glazura de ciocolata, usor calduta. O intindem cu o paleta de silicon, ornam cu cateva moate de frisca sau ornati cum doriti, apoi bagam tortul la rece pentru a se intari glazura. Pofta buna...

Ingrediente Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Pentru blat:

5 oua

5 linguri zahar

4 linguri faina

1 lingura cu varf cacao

1 praf de copt

1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Crema:

200 ml frisca lichida

200 gr ciocolata alba

1 lingura nuca de coco

2 linguri lichior de ciocolata alba

350 gr zmeura congelata

Pentru glazura:

140 gr ciocolata amaruie

150 ml frisca lichida

Pentru sirop:

1/2 cana apa plata

siropul lasat de zmeura cand se dezgheata

1 lingura zahar pudra vanilat

Categorii