Tort de ciocolata si cafea
Instructiuni de preparare Tort de ciocolata si cafea
Ingrediente Tort de ciocolata si cafea
pentru blat avem nevoie de:
5 oua
5 linguri de zahar
2 linguri de faina
7 linguri cu nuca
un praf de copt
un virf lingurita sare
pentru crema avem nevoie de:
1 pachet de unt 85% grasime (200 gr.)
5 linguri de zahar
40 ml apa
Galbenusurile de la alte 3 oua
½ lingurita zahar vanilat bourbon
2 linguri de cacao neagra
1 lingurita de cafea macinata
pentru sirop avem nevoie de:
apa 500 ml
1 lingurita dulceata de rodie (sau orice esenta preferati)
4 linguri zahar
pentru glazura de ciocolata:
100 g ciocolata neagra
5 linguri de lapte
1 lingura de cafea (preparata)
pentru decoratiunile de ciocolata:
100 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
pentru ornat avem nevoie de:
frisca lichida 200 ml