Tort de clatite cu crema de ciocolata si bucati de ananas

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de clatite cu crema de ciocolata si bucati de ananas

1.Se pune untul intr-o tigaie, la foc puternic, 1 minut. 2.Intr-un bol, se pune faina,sarea si zaharul.Se face o gropita in ingrediente si se adauga ouale intregi si se amesteca usor.Se adauga treptat laptele,amestecand pana aluatul devine omogen.Se adauga untul topit , din nou se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora. 3.Intr-o tigaie antiadeziva, calda, se coc pe rand 16 clatite.Se lasa sa se raceasca. 4.Se prepara umplutura:ciocolata si untul se pun in bain-marie . Cand s-au topit si s-au racit putin, se incorporeaza zaharul , apoi se adauga crema de ciocolata (Nutela), oul si galbenusul de ou si se amesteca bine. 4.Se curata ananasul, se taie rotocoale , apoi ficare bucata se taie in bucati subtiri. 5.Se pregateste o forma de tort, se unge cu unt si se infaineaza.Se aseaza o clatita pe fundul formei, se unge cu crema de ciocolata si se presara bucati de ananas si tot asa pana se termina clatitele.Se termina cu o clatita. 6.Se preincalzeste cuptorul, se pune tortul de clatite pentru 15 minute la cuptor, apoi se lasa sa se raceasca. 7.Se prepara glazura:se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa.Se fierbe compozitia , se adauga untul si , cand acesta s-a topit, se ia glazura de pe foc, se mai lasa putin sa se racoresca , apoi se glazureaza tortul si se tine la rece , chiar in frigider cca. 20 de minute, apoi se decoreaza cu bucati de ananas. Pofta buna!

Ingrediente Tort de clatite cu crema de ciocolata si bucati de ananas

Pentru aluatul de clatite:

250g.faina

4 oua

20g. zahar

500ml. lapte

40g. unt

1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura:

2 oua

1 galbenu

20g. zahar

100g.unt

150g.ciocolata neagra

200g. de crema de ciocolata (din comert

exNutela)

1 buc. anana

Pentru glazura:

3 linguri cacao

12 linguri zahar

unt cat o nuca

Categorii