Instructiuni de preparare
Tort de clatite cu crema de ciocolata si bucati de ananas
1.Se pune untul intr-o tigaie, la foc puternic, 1 minut. 2.Intr-un bol, se pune faina,sarea si zaharul.Se face o gropita in ingrediente si se adauga ouale intregi si se amesteca usor.Se adauga treptat laptele,amestecand pana aluatul devine omogen.Se adauga untul topit , din nou se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora. 3.Intr-o tigaie antiadeziva, calda, se coc pe rand 16 clatite.Se lasa sa se raceasca. 4.Se prepara umplutura:ciocolata si untul se pun in bain-marie . Cand s-au topit si s-au racit putin, se incorporeaza zaharul , apoi se adauga crema de ciocolata (Nutela), oul si galbenusul de ou si se amesteca bine. 4.Se curata ananasul, se taie rotocoale , apoi ficare bucata se taie in bucati subtiri. 5.Se pregateste o forma de tort, se unge cu unt si se infaineaza.Se aseaza o clatita pe fundul formei, se unge cu crema de ciocolata si se presara bucati de ananas si tot asa pana se termina clatitele.Se termina cu o clatita. 6.Se preincalzeste cuptorul, se pune tortul de clatite pentru 15 minute la cuptor, apoi se lasa sa se raceasca. 7.Se prepara glazura:se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa.Se fierbe compozitia , se adauga untul si , cand acesta s-a topit, se ia glazura de pe foc, se mai lasa putin sa se racoresca , apoi se glazureaza tortul si se tine la rece , chiar in frigider cca. 20 de minute, apoi se decoreaza cu bucati de ananas. Pofta buna!