Tort de pere.

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de pere.

Se freaca untul cu zaharul tos si cel vanilat si se adauga treptat cate un ou. Faina se amesteca cu praful de copt adaugandu-se untul frecat. Se pun 4 linguri de lapte. Jumatate din compozitie se pune in forma de copt unsa in prealabil cu margarina. Cealalta jumatate a compozitiei se amesteca cu cacao, cu restul de lapte si se pune deasupra primei jumatati. Perele se curata, se taie in doua, se scot samburii din mijloc, si se cresteaza la o adancime de 1 cm. Se asaza deasupra compozitiei, in forma de cerc si se presara cu zaharul tos. Se pune la cuptor timp de o ora. Gemul se amesteca cu putina apa calda si se pune deasupra pana este cald. Se serveste dupa racire. Un desert delicios si foarte apetisant, care satisface si cele mai extravagante gusturi. Pofta buna !!!

Ingrediente Tort de pere.

Cacao

faina

lapte

praf de copt

zahar vanilat

pere

gem de caise.

500 gr faina

250 gr unt

250 gr zahar

6 linguri de lapte

5 pere mai mici

4 oua

4 linguri zahar to

3 linguri gem caise

2 linguri cacao

1 praf de copt

1 zahar vanilat

margarina pentru uns forma

pesmet.

Categorii