TORT DIPLOMAT

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand continuu pana se ajunge la consistenta unei ciulama. Se dilueaza gelatina intr-o cana apa oparita. Calduta se amesteca cu ciulamaua care este putin racita si se lasa la rece. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si cu coaja de portocala. Se amesteca aceste albusuri cu compozitia de mai sus rece peste care se adauga 500g frisca si se amesteca bine. Intr-o forma se adauga celofan, apoi fructele taiate. Se toarna compozitia obtinuta, apoi se pun piscoturile de sampanie, se inveleste cu celofanul, se da la rece pana a doua zi. Se scoate pe platou si se orneaza cu frisca si ciocolata rasa sau fructe dupa preferinta.

Ingrediente TORT DIPLOMAT

5 oua,300g zahar,1 plic zahar vanilat,1/2 lapte, plicuri gelatina dc outker,1 lingura faina,coaja de la o portocala700g frisca, sampanie ,fructe portocale banane kiwi,ciocolata

Categorii