TORT JOFFRE

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand galbenusurile de ou, frecand bine dupa fiecare. Se adauga untul in cacaua racita si se amesteca. Blatul: din crema se ia deoparte un sfert din cantitate si se da la rece in frigider. In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca de sus in jos. Se pune hartie pergament intr-o forma de tort, se toarna compozitia si se baga in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit. Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min. Dupa ce blatul este copt se lasa la racit se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider. Se rade ciocolata deasupra sau puteti pune niste nuci macinate ori alune. Pofta buna!

Ingrediente TORT JOFFRE

250g unt, oua,200g zahar pudra,50g cacao,100g zahar tos,7 linguri apa,1 lingurafaina,un praf sare, plic zahar vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de rom 1 sticluta,4 bucati ciocolata

Categorii