Tort magic cu mere de post

Reteta culinara Tort magic cu mere de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Tort magic cu mere de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort magic cu mere de post

 

De cand am vazut aceasta reteta la Gina (multumesc mult pentru reteta aceasta minunata) mi-a placut foarte mult! Ieri am pregatit si eu reteta, ca tot trebuie sa terminam merele cumparate pentru iarna. Sotul tot statea pe langa mine sa vada ce fac si tot ma intreba de aluat, iar eu ii arat compozitia. El: pai pui asa faina uscata? I-am zis ca voi face o magie si va iesi ceva minunat. Nu m-am inselat, este super delicios, aromat si fraged de numa, numa! Nu se face absolut deloc greu, trebuie doar putina atentie cand faceti straturile, sa nu amestecati umplutura cu compozitia uscata. Intra pe lista mea de favorite si am sa il pregatesc des de acum! 

Pentru blat, forma de 23 cm: 220 gr faina 220 gr gris 70 gr indulcitor pulbere (sau 70 gr zahar) 1 lingurita indulcitor vanilie (sau un plic zahar vanilat) 1 praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie un praf de sare Pentru umplutura de mere: 9 mere mari 130 gr indulcitor gold (sau 130 gr zahar brun, de cocos sau normal) zeama de la o lamaie mica 90 ml ulei 1 lingurita scortisoara macinata indulcitor pudra (sau zahar pudra) pentru pudrat deasupra

Blatul:Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.

Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod egal.

Lasati deoparte. Umplutura de mere: Spalati merele si le curati de coaja. Le dati pe razatoarea mare intr-un bol. Adaugati zeama de lamaie si amestecati. Puneti indulcitorul, uleiul, scortisoara si amestecati bine. Impariti compozitia in 4 parti egale. Tapetati pe fund cu hartie de copt, o tava rotunda de 23 cm (nu este obligatoriu, dar eu am o tava cu o mica bordura si ca sa scot usor tortul, am optat pentru a pune hartie). Turnati prima parte de blat, o nivelati, apoi asezati prima parte de mere, dar o puneti cu lingurita din loc in loc si nivelati usor, ca sa nu amestece umplutura cu compozitia uscata. Puneti iar compozitie de blat, iar mere si tot asa, ultima parte fiind de blat. Introduceti tortul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 50 de minute. Faceti testul cu o scobitoare, sa vedeti daca este copt. Il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il pudrati cu indulcitor pudra, apoi taiati si serviti. Se va topi in gura, o sa vedeti! Pofta buna!

Ingrediente Tort magic cu mere de post

Pentru blat, forma de 23 cm: 220 gr faina 220 gr gris 70 gr indulcitor pulbere (sau 70 gr zahar) 1 lingurita indulcitor vanilie (sau un plic zahar vanilat) 1 praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie un praf de sare Pentru umplutura de mere: 9 mere mari 130 gr indulcitor gold (sau 130 gr zahar brun, de cocos sau normal) zeama de la o lamaie mica 90 ml ulei 1 lingurita scortisoara macinata indulcitor pudra (sau zahar pudra) pentru pudrat deasupra

220 gr faina

220 gr gris

70 gr indulcitor pulbere (sau 70 gr zahar)

1 lingurita indulcitor vanilie (sau un plic zahar vanilat)

1 praf de copt

1 lingura coaja rasa de lamaie

un praf de sare

9 mere mari

130 gr indulcitor gold (sau 130 gr zahar brun, de cocos sau normal)

zeama de la o lamaie mica

90 ml ulei

1 lingurita scortisoara macinata

indulcitor pudra (sau zahar pudra) pentru pudrat deasupra

Categorii