Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Pentru prepararea tortului de iaurt, in primul rand puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si sfaramati-i bine. Puneti praful de biscuiti obtinut intr-un vas si adaugati untul topit in prealabil si amestecati bine pana ce ingredientele vor fi bine amestecate. Ungeti cu unt o tava pentru torturi de 24 cm diametru sau 2 forma mai mici asa cum am facut eu ( din 2 fasii de carton invelite cu folie de aluminiu ) si tapetati-o cu hartie de cuptor . Puneti compozitia de biscuiti in forma si presati bine cu o lingura. Uniformizati cu o lingura blatul de biscuiti si puneti totul la frigider 30 minute sau 15 minute in congelator. Inmuiati gelatina in 100ml de apa rece pentru circa 10 minute. Intre timp incalziti cele 4 linguri de lapte in prealabil (nu il aduceti la fierbere) si adaugati gelatina amestecand mereu. Bateti smantana pana obtineti o frisca tare, adaugati apoi incet iaurtul (care nu trebuie sa fie prea rece) amestecand de jos in sus cu o spatula pentru a nu taiai frisca, iar la final adaugati laptele cu gelatina. Scoateti forma de tort din frigider si adaugati crema de iaurt si in mijloc (la jumatate de crema) adaugati zmeura, apoi acoperiti cu cealalta jumatate de crema de iaurt, iar deasupra ormati cu zmeura si bombonele de ormanent pt. prajituri. Puneti iar la frigider pentru minim 3 ore, iar cand va fi gata scoateti tortul din forma si ornati-l cu gelatina de fructe (eu nu am ornat ca nu am avut la indemana). P.S. Tortul este mai bun a doua zi, dar pt.cine nu rezista poate sa manance dupa minim 3 ore.

Ingrediente Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Iaurt cremos de fructe piersici si maracuja - 500 g

Unt -180 g

Frisca lichida- 500 ml

Lapte - 4 linguri

Gelatina -12 g

Biscuiti - 280 -400 g

Zmeura proaspata sau congelata ( cea congelata se gaseste de cumparat in comert )

Categorii