Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Reteta culinara Tortellini (bicolori) de casa, cu ciuperci si cascaval din categoria Tortellini. Specific Italia. Cum sa faci Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

 

Ideea pentru aceasta reteta mi-a dat-o Costel, aratandu-mi niste poze superbe cu preparate cu paste. Acela a fost si momentul in care m-am hotarat sa particip la concursul cu ingredient secret, chiar daca  nu facusem niciodata tortellini de casa, iar din comert luasem o singura data. Se munceste destul de mult la realizarea acestor tortellini ( trebuie sa alocati cateva ore preparatului :D ) , dar merita fiecare minut petrecut pentru pregatirea lor de la zero. Cel putin, varianta mea cu cascaval si ciuperci a iesit delicioasa ! :X Merita probata ! :X   Pentru garantarea rezultatelor zic sa urmati intocmai pasii prezentati mai jos, sa nu folositi prea multa umplutura pentru ca tortellini vor pocni la fierbere, sa lucrati rapid pentru a evita uscarea si ruperea aluatului la modelare. 

Ingrediente Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

2 oua

190 g faina

un praf de sare

1 lingurita suc de sfecla rosie ( optional )

un borcan cu galbiori in saramura

150 g cascaval

150 g cascaval

250 ml de smantana lichida

1 ceapă potrivit de mare

2 linguri de ulei

nucsoara (optional)

verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc)

Categorii