Tortellini cu sunca si rosii uscate

Reteta culinara din categoria Tortellini. Specific Italia. Cum sa faci Tortellini cu sunca si rosii uscate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tortellini cu sunca si rosii uscate

 

 pofta de tortellini!!! Se stie ca sunt fan tortellini. Îmi place textura lor de paste de casă. Nu am mâncat de Paște de o lună. Eu zic că nu va fi foc dacă gustăm o porție: D

250 gr tortellini cu sunca 200 gr șuncă de Praga 150 gr rosii uscate cu ierburi si seminte de floarea soarelui 100 gr măsline verzi Manzanilla 50 ml ulei de măsline sare piper negru busuioc verde tămâie cu frunze mici Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca il depasesti, pastele se inmoaie prea mult si se rupe. Sunca de Praga se taie cubulete. Se caleste sunca si rosiile feliate in ulei de masline pana cand uleiul incepe sa prinda culoare. Amesteca sunca si rosiile prajite cu tortellini fierti si strecoara lichidul. Pregateste-te. Decorați cu măsline verzi. Măslinele verzi Manzanilla sunt o varietate spaniolă de măsline verzi de înaltă calitate. Daca le gasesti pe undeva incearca-le. Vă garantez că nu veți regreta. La final, presara busuioc verde deasupra pentru o nota de prospetime.  Poftă bună !!!

Ingrediente Tortellini cu sunca si rosii uscate

250 gr tortellini cu prosciuto

200 gr sunca de Praga

150 gr rosii uscate cu ierburi si seminte de floarea soarelui

100 gr masline verzi Manzanilla

50 ml ulei masline

sare

piper negru macinat

busuioc verde tamaiat cu frunzulite mici

Categorii