Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Reteta culinara din categoria Tortellini. Specific Italia. Cum sa faci Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

 

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate, doar asa ne putem etala stiinta si ...snobismul culinar. Succesul este fulminant. Nu stiu  pe unde am vazut eu reteta, posibil in ceva video. Pot doar sa va spun ca merita preparata.  Reteta din ciclu,din dragoste -pentru tortellini:D.

 

INGREDIENTE
250 gr tortellini 500 gr carne tocata amestec vita-porc 1 lingura condiment uscat oglio,alio e peperoncino [patrunjel, usturoi si ardei iute ] 2 oua 1 cartof crud razuit 1 ceapa mica rosie tocata marunt 2 linguri pesmet -prezemollo[ pentru iubitorii limbii italiene ] 2 linguri unt 2 linguri ulei masline 1lingura faina alba 100 ml lapte 100 gr gongorzola picanta 100 gr cascaval afumat sare pudra de chilli 2 crengute de busuioc verde Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare. Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana legate. Din compozitia cu carne formati mici perisoare pe care le puteti fierbe in apa clocotita sau sa le coaceti la cuptor. Eu am ales varianta prepararii perisoarelor la cuptor. Tapetati tava cu hartie de copt.Coceti micile bilute pana incep sa se rumeneasca. Separat intr-o tigaie incapatoare preparati sosul de branzeturi. Se pune untul impreuna cu uleiul sa se infierbante si se amesteca cu faina alba. Amestecati si diluati cu lapte. Sarati. Incorporati in sos gongorzola si cascavalul taiat marunt. Cand totul s-a omogenizat si ati obtinut un sos matasos se pune jumatate din busuiocul verde taiat fasiute. Condimentati cu pudra de chilli. Ramane sa puneti in sosul cald tortellini si micile perisoare. La servire decorati cu restul de busuioc -pentru prospetime. Buon Appetito !!!

Ingrediente Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

250 gr tortellini

500 gr carne tocata amestec vita-porc

1 lingura condiment uscat oglio,alio e peperoncino [patrunjel, usturoi si ardei iute ]

2 oua

1 cartof crud razuit

1 ceapa mica rosie tocata marunt

2 linguri pesmet -prezemollo[ pentru iubitorii limbii italiene ]

2 linguri unt

2 linguri ulei masline

1lingura faina alba

100 ml lapte

100 gr gongorzola picanta

100 gr cascaval afumat

sare

pudra de chilli

2 crengute de busuioc verde

Categorii