Instructiuni de preparare
Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute
Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune si cele lunguiete, dar acelea bondoace prind un gust de ciuperci de padure dupa ce sunt fripte pe gratar. Taie vinetele in rondele subtiri, presara putina sare peste ele si lasa-le sa stea cinci minute. Sterge apa de pe ele cu un servet si apoi pune-le pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Taie 5 catei de usturoi in solzisori fini si 2-3 ardei iuti, in rondele subtiri. Pune rondelele de vanata, solzii de usturoi si rondelele de ardei intr-un vas, toarna 150 de mililitri de ulei Unisol peste ele, amesteca bine si pune-le apoi in borcane. La un borcan de 400 de grame, va trebui sa mai torni cam 40-50 ml de ulei Unisol peste vinete. Pastreaza borcanele la rece si, daca vrei sa le servesti ca garnitura, trage-le putin la tigaie, cat sa se incalzeasca. Daca vrei să le transformi in salata, scurge uleiul de pe ele si stropeste-le cu putin otet balsamic, iar daca vrei doar o mica gustare, scoate-le din borcan si pune-le pe felii de paine prajita.