Visinata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Visinata

Visinele le indepartam coditele si le spalam bine. Le punem la scurs pe o sita. Intr-un borcan mare de sticla (eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele. Punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine, iar zahar, iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat de zahar. Tineti borcanul in bucatarie. Amestecati in borcan zilnic, cam de 2-3 ori pe zi, pana ce zaharul se topeste, cam in 3-4 zile ar trebui sa se topeasca. Dupa ce s-a topit zaharul peste visine punem alcool (faceti visinata cat de tare doriti). De acum dam visinata intr-un loc rece. O lasam vreo 3-4 zile la macerat, apoi strecuram visinele si le aruncam, iar visinata o punem in sticle si o tinem la rece.

Ingrediente Visinata

visine

zahar

alcool de 95 de grade

Categorii