Zama de pastai cu afumatura

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Zama de pastai cu afumatura

Fasolea se curata si se taie sau rupe in bucati. Oasele afumate se desfac in bucati si se spala. Se pun la fiert in apa. Adunam toata spuma pe care o face carnea. Adaugam la fiert si fasolea. Legumele se curata si se taie foarte marunt in cubulete. Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si lasam sa se caleasca. Adaugam radacinoasele, apoi ardeiul, rosiile taiate cuburi, o cana de apa si lasam sa fiarba toate legumele. Cand fasolea este fiarta, adaugam in oala legumele si pasta de rosii. Potrivim de sare si lasam sa mai dea cateva clocote impreuna. Verdeata tocata se pune in zama si se stinge focul. La servire adaugam smantana dupa preferinta. Mie imi place cu ceapa verde sau ardei iute.

Ingrediente Zama de pastai cu afumatura

1 si 1/2 kg de fasole pastai late galbene

2 morcovi

1 radacina pastarnac

1 radacina patrunjel

1 radacina telina (cam cat un ou )

2 ardei grasi

1 ceapa

800 gr sira spinarii de porc afumata

5-6 rosii mari

2 linguri pasta de rosii

1 legatura patrunjel verde

1 fir de leustean verde

100 ml ulei

Categorii