Biersuppe
După cum sugerează și numele, berea este ingredientul principal al acestei supe tradiționale germane, care a fost savurată pe scară largă în Europa medievală și timpurie a modernului. Există numeroase variante ale acestei specialități, dar se face de obicei prin combinarea berii ușoare sau închise la culoare cu diverse alte ingrediente, cum ar fi bulion de carne, apă, făină, gălbenușuri de ou, lapte, smântână, unt și pâine veche și apoi fierberea amestecului. până când capătă o consistență groasă și cremoasă. Supa este de obicei asezonată cu sare și piper, dar se pot adăuga zahăr, miere sau mirodenii aromate, cum ar fi scorțișoară și semințe de chimen, pentru un plus de aromă. Unele versiuni necesită adăugarea de legume sau brânză pentru o masă mai sățioasă. Interesant este că în trecut, supa de bere era un mic dejun tipic pentru nobilimi, dar era și pregătită în mod obișnuit în numeroase gospodării rurale.
Origine: Germania
Categorie: Supă