Schnaps

Raciul german este o categorie largă și un termen colocvial care poate fi folosit pentru diferite tipuri de băuturi spirtoase distilate. In afara de Germania și țările vorbitoare de limbă germană, termenul este folosit vag, și este adesea aplicat coniacuri de fructe elvețiene curat germană, austriacă și (eau de vie), care sunt cunoscute sub denumirea de Obstler sau Obstler Shnaps. În mod confuz, termenul, care este adesea scris și schnapps, este folosit în mod obișnuit pentru a desemna lichiorurile dulci zaharine cu un conținut scăzut de alcool, care sunt adesea obținute prin combinarea siropurilor de zahăr și spirtoase de cereale. Aceste lichioruri includ adesea arome artificiale și zaharuri adăugate și nu au multe asemănări cu țuica de fructe de înaltă calitate. Astfel, ele nu trebuie considerate la fel. Coniacurile de fructe, sau Obstler, sunt de obicei crocante și limpezi și au de obicei un conținut ridicat de alcool, de obicei în jur de 37,5-42% ABV. Acestea sunt de obicei făcute din prune, caise, mere, pere sau cireșe, deși pot fi folosite și alte tipuri de fructe. Fructul este de obicei de o calitate excepțională și ar trebui să fie perfect copt pentru a fi transformat în țuică de fructe. Rezultatul final este un spirit cald, cu o aromă fructată și un postgust lung de fructe, care depinde de ingredientul său de bază. Aceste țuici de fructe sunt în mare parte savurate îngrijite și sunt cel mai bine servite ca aperitiv sau digestiv, dar pot funcționa bine și ca ingredient pentru cocktail.

Origine: Germania

Categorie: Spirit

Taguri

Retete Schnaps