Schwarzbier

Schwarzbiereste un stil german dark lager. Aceste beri nu sunt prea puternice sau dure și tind să fie netede și răcoritoare. Folosirea orzului de malț le va oferi o coloană de malț ușor prăjită, care este însoțită de note de ciocolată, nuci, pâine prăjită și caramel. Finalul este uscat, curat și crocant, în timp ce amărăciunea hameiului este subtilă și în echilibru cu caracterul său de malț. Aceste beri se potrivesc bine cu cârnați, carne prăjită sau la grătar, soiuri de brânză cu coajă spălată și deserturi cu ciocolată sau fructe. Schwarzbier este adesea citată drept unul dintre cele mai vechi stiluri de bere din lume. Deși prima referință scrisă datează din 1390 Braunschweig (Brunswick), se crede că adevărata origine este în sud-estul Germaniei, și anume în Kulmbach, unde au fost găsite dovezi arheologice de fabricare a berii similare în mormintele celtice din epoca fierului, care datează din 800 î.Hr.

Origine: Germania

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Schwarzbier