Kerner

Kernereste un strugure german care a fost dezvoltat în 1929 ca o încrucișare între Riesling și Trollinger (cunoscut și ca Schiava Grossa și Vernatsch). A fost introdus în anii 1960, mai întâi în Germania și apoi în Italia, unde este folosit în principal în mai multe denumiri regionale din Alto Adige/Südtirol. De asemenea, este cultivat în Elveția, Canada, Anglia și Japonia. Strugurii au un caracter proaspăt și fructat asemănător Riesling-ului. Dacă sunt tratate corespunzător, vinurile sunt bine structurate și bogate în aromă, în timp ce aromele amintesc de pere, citrice și fructe cu sâmburi. Aciditatea este strălucitoare, dar mai puțin proeminentă decât în ​​Riesling. Vinurile Kerner pot fi savurate tinere, deși unele vinuri au un potențial bun de învechire. Aceste vinuri sunt cel mai bine asociate cu fructe de mare, gustări sau carne de pasăre. Numele Kerner este o referire la doctorul și poetul german omonim.

Origine: Germania

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Kerner