Chashushuli

Similar cu un gulaș, chashushuli este o tocană consistentă de carne de vită și roșii, originară din Georgia. Tocana este de obicei făcută cu o combinație de carne de vită (uneori de vițel sau de porc), roșii, ceapă, apă sau bulion de carne, ciuperci, usturoi și o cantitate generoasă de condimente și ierburi precum busuioc, ardei iute, pătrunjel, schinduf, vară. savuroase și frunze de dafin, dând un fel de mâncare foarte aromat și plin de aromă. Chashushuli este considerată o versiune a unei alte tocane tradiționale de vită georgiană numită ostri, care folosește aproape toate aceleași ingrediente ca și chashushuli, dar conține și semințe de coriandru și implică o metodă diferită de preparare. Când se prepară chashushuli, carnea trebuie să fie prăjită înainte de a fi amestecată cu restul ingredientelor și înăbușită, în timp ce prepararea ostrilor nu necesită gătirea prealabilă a cărnii și totul este gătit într-o oală de la început. Picantă și sățioasă, tocană este de obicei servită fierbinte cu pâine georgiană, cum ar fi shoti și un pahar de vin fin Saperavi.

Origine: Imereti

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Chashushuli