Comté

Comté este o brânză mare, tare, făcută din lapte de vacă nepasteurizat, cu cel puțin 45% grăsime și o pastă presată, gătită. Fiecare roată de brânză este unică, cu numeroase varietăți de gust care pot varia de la lăptoase, picante, prăjite la fructe, untoase sau asemănătoare plantelor, deoarece laptele din care este făcută trebuie folosit imediat. Se face în masivul Jura, în peșterile departamentelor Doubs, Jura și Haute-Saône din Franța. Perioada de maturare durează cel puțin 120 de zile și este răsucită și curățată în mod regulat în timpul procesului. Comté are, de asemenea, un timbru sezonier, cum ar fi iarna, vara, muntele Comté sau câmpiile Comté. Textura brânzei este cremoasă și poate fi feliată, rasă sau tăiată cubulețe. De asemenea, se topește ușor și se asortează cel mai bine cu sherry și vinuri roșii sau poate fi topit în fondue.

Origine: Franche-Comté

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Comté