Côte-Rôtie

Côte-Rôtie este o denumire franceza situata in nordul Ronului. Regiunea produce vinuri foarte apreciate, care se bazează în principal pe Syrah, care este adesea completat de mici procente de soi alb Viognier. Aceste vinuri demne de vârstă, perfect echilibrate se caracterizează prin profilul lor aromatic complex, care include o combinație de fructe roșii și negre, violete, pământ, condimente și piele, în timp ce cele mai bune exemple pot prezenta și note de slănină afumată. Se pot potrivi cu carne roșie la grătar, carne de pasăre sau vânat, dar se potrivesc bine și cu carne fiartă, tocane sau soiuri de pește gras și brânză. Cele mai distincte două părți ale denumirii sunt subregiunile Côte Blonde și Côte Brune. În timp ce Côte Blonde produce expresii mai elegante ale vinului, Côte Brune creează în principal soiuri mai tanice și mai robuste.

Origine: Ronul

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Côte-Rôtie