Cuisses de grenouilles
Cuisses de grenouilles este un fel de mâncare tradițional francez din pulpe de broaște prăjite. Este deosebit de popular în regiunea Dombes. Pentru prepararea preparatului, pulpele de broasca congelate se dezgheta si se usuca, apoi se arunca in faina. Se prajesc apoi in unt cu usturoi si patrunjel pana se fac bine. Când sunt servite, pulpele de broască sunt de obicei stropite cu suc de lămâie înainte de a le mânca. Textura pulpelor de broasca este comparata cu carnea de pe aripioare de pui, in timp ce aroma este adesea comparata cu cea a puiului sau a racilor de apa dulce. Puteți mânca cuisses de grenouilles cu mâinile, dar cuțitul și furculița sunt, de asemenea, o opțiune viabilă. Pe vremuri, pulpele de broasca erau un element de baza din meniul fiecarui bistro, iar in zilele noastre le puteti incerca cu paste, in placinte, cu ciuperci, ba chiar exista pizza cu pulpe de broasca.
Origine: Ambérieux-en-Dombes
Categorie: Mâncare de carne