Calisson

O specialitate a Aix-en-Provence, calissons sunt dulciuri în formă de diamant făcute cu migdale și pepeni confiați, acoperite cu glazură. Tradiția combinării migdalelor și fructelor confiate datează încă din vremea greacă și romană, în timp ce unele texte din secolul al XII-lea menționează călugării italieni care făceau prăjituri din migdale. Pe măsură ce migdalele au devenit importante în orașul Aix-en-Provence, acestea au fost combinate cu pepenele Cavaillon pentru a face faimoșii calissons. Există și o poveste interesantă despre invenția lor, care a avut loc la nunta regelui René de Anjou din 1454. În timpul festivităților, mireasa era într-o dispoziție proastă, așa că bucătarul-șef a căutat o modalitate de a o înveseli. A creat un deliciu dulce din migdale și fructe confiate și a obținut zâmbetul miresei, în timp ce noi ceilalți am primit delicioasele calissons.

Origine: Aix-en-Provence

Categorie: Desert

Taguri

Retete Calisson