Feuerzangenbowle

Feuerzangenbowle este o băutură tradițională germană de Crăciun, în care o pâine de zahăr înmuiată cu rom ( zuckerhut ) este suspendată peste un castron de vin fiert ( glühwein ). Zahărul se pune pe un grătar metalic și apoi se aprinde pe foc, se topește încet și se picură în vin fiert. Vinul se face de obicei într-un vas special de lut sau de sticlă asemănător cu un castron pentru fondue și se pune peste un arzător mic. Pâinea de zahăr trebuie să fie înmuiată în rom overproof (un tip de rom care conține mai mult de 50 la sută alcool în volum) pentru a putea fi pusă pe foc. Pe măsură ce zahărul se scurge în vin, îi dă o aromă mai dulce și oarecum caramelizată. Feuerzangenbowle este servit în mod tradițional la piețele de Crăciun din Germania. A devenit popular după comedia din 1944 Die Feuerzangenbowle.

Origine: Germania

Categorie: Băutură alcoolica

Taguri

Retete Feuerzangenbowle