Gâche Vendéenne
Gâche vendéenne este un produs de patiserie care trebuie să aibă o formă ovală, cu o crustă fină aurie, tăiată pe lungime. Trebuie vândut întotdeauna proaspăt și întreg, niciodată feliat și ambalat în regiunea franceză Vendée. Produsul de patiserie are o textură moale și calități de topire în gură, în timp ce aroma este lăptoasă, cu arome de smântână și unt proaspăt, și nuanțe de vanilie și portocale. Gâche vendéenne cântărește cel puțin 300 de grame și constă din făină, ouă, unt, smântână proaspătă, zahăr, starter, drojdie, sare de mare, arome, lapte și apă. Se făcea în mod tradițional în zilele de sărbătoare precum Paște sau nunți, când oamenii își doreau lucruri mai frumoase, așa că smântâna proaspătă era întotdeauna inclusă și asta o deosebește de alte produse similare. Mănâncă-l singur sau asortează-l cu gemuri de fructe.
Origine: Cumpărător
Categorie: Pâine dulce