Brioche Vendéenne

Brioche Vendéenne este o brioșă împletită franceză. Impletiturile de pe varf se numesc bare in franceza. Este de culoare aurie și este disponibil în diferite forme - rotunde, ovale sau în formă de băț. Brioșul nu poate fi vândut niciodată congelat - doar proaspăt, fie întreg, fie feliat în bucăți mai mici. Aluatul este bogat în ouă și zahăr, cu o aromă parfumată de alcool, vanilie, portocale și unt la copt. La interior, brioșa este galbenă și are o textură ușoară, aerisită și stringentă, cu calități de topire în gură. Este făcut în regiunea Vendée din Franța și este deosebit de popular de Paște și la nunți, când este făcut în proporții gigantice, cântărind între 10 și 20 de kilograme! Încercați brioche Vendéenne singură sau combinați-o cu o dulceață de fructe și o ceașcă de ceai.

Origine: Cumpărător

Categorie: Pâine dulce

Taguri

Retete Brioche Vendéenne