Gänsebraten

Gänsebraten este o specialitate tradițională germană de prăjire, constând dintr-o gâscă întreagă care a fost sărată, umplută și prăjită la perfecțiune. Gâsca este de obicei asezonată cu diverse ierburi aromatice și condimente, cum ar fi măghiran, cimbru, nucșoară, leuștean, cuișoare sau foi de dafin, în timp ce umplutura poate include ingrediente precum mere, ceapă, castane, migdale sau pâine. Feliile de gâscă friptă suculentă sunt cele mai bune atunci când sunt asociate cu garnituri precum varză roșie înăbușită ( Rotkohl ), sos, piure de mere, găluște de cartofi ( Kartoffelklöße ) sau găluște de pâine ( Semmelknödel ), salată de cartofi ( Kartoffelsalat ).), castane prăjite, varză murată și spätzle. În Germania, friptura de gâscă este pregătită în mod tradițional pentru ocazii festive, în special pentru Sf. Martin și Ajunul Crăciunului. Specialitatea de gâscă friptă care se bucură de obicei în Ajunul Crăciunului are propriul nume - weihnachtgans sau gâscă de Crăciun - și este însoțită de obicei de găluște de cartofi și de varză roșie fiertă cu mere.

Origine: Germania

Categorie: Vasă de Gâscă

Taguri

Retete Gänsebraten