Glühwein

Glühwein este un tip de vin fiert savurat în Germania, Austria și Elveția. Este un produs de bază în piețele de Crăciun și este adesea savurat ca o băutură après-ski. Această versiune germană este clasică, combinând vinul roșu, coaja de citrice și condimente precum anasonul, scorțișoara și cuișoarele. De obicei este îndulcit după gust. Ingredientele sunt amestecate și încălzite și nu trebuie niciodată fierte. Variațiile folosesc uneori vin alb în loc de vin roșu, iar unele versiuni vin cu un shot de lichior ( mit Schuss ). Primele versiuni îmbuteliate de vin fiert german au apărut în Augsburg în anii 1950 și adesea aceste versiuni pre-indulcite și pre-condimentate sunt reîncălzite și servite la standurile Glühwein. Una dintre cele mai interesante variante ale băuturii se numește Feuerzangenbowle. Se face cu o pâine de zahăr înmuiată cu rom, care se suspendă peste vin fiert și se dă foc. Zahărul se topește apoi și se scurge încet în vin.

Origine: Germania

Categorie: Băutură alcoolica

Taguri

Retete Glühwein