Grünkohl

Grünkohl, care înseamnă kale , se referă la o varietate de mâncăruri germane care au ca ingredient principal kalele. Această legumă cu frunze este folosită pe scară largă în specialitățile tradiționale de toamnă și iarnă din țară și, de obicei, este albită în apă fierbinte înainte de a fi gătită cu alte ingrediente. Pot fi folosite atât frunzele proaspete, cât și cele congelate, deși se crede că varza congelată are o aromă ceva mai dulce decât cea proaspătă. Mâncărurile Grünkohl conțin de obicei un anumit tip de carne și sunt adesea savurate cu cartofi, găluște și bere sau alte băuturi alcoolice. Varza varza este o legumă extrem de versatilă și există nenumărate modalități de a o găti, inclusiv grünkohl mit pinkel (cale cu cârnați pinkel) și grünkohl mit mettwurst(cale cu cârnați cruzi de porc tocați), care sunt două specialități populare germane de kale. În Germania, kale este preparată în mod obișnuit cu ocazia sărbătorilor, cum ar fi Adventszeit (Sezonul Advent) și Weihnachten (Crăciun). Numeroase feluri de mâncare care includ această legumă sunt adesea servite la piețele de Crăciun din toată Germania.

Origine: Germania

Categorie: Mancare de legume

Taguri

Retete Grünkohl