Hackepeter

Numită hackepeter sau mett , această specialitate neobișnuită germană constă din carne tocată crudă de porc, care este menită să fie consumată așa cum este - proaspătă și crudă. Carnea crudă este de obicei condimentată cu sare și piper, deși poate fi (uneori) îmbunătățită cu chimen zdrobit, maghiran, nucșoară, usturoi sau ceapă pentru un plus de aromă. Când se adaugă ceapă crudă la mett de bază, amestecul rezultat se numește zwiebelmett , în timp ce adăugarea de ceapă și maghiran face ceea ce este cunoscut sub numele de thüringer mett . În Germania, carnea tocată crudă de porc condimentată se savurează de obicei uns peste chifle ( mettbrötchen ) sau felii de pâine, de obicei stropite cu rondele de ceapă crudă deasupra. Un alt mod obișnuit de a servi această delicatesă este sub formă de amettigel (cunoscut și ca hackepeterigel sau hackepeterschwein ), referindu-se la prezentarea mett în formă de arici, care a fost popularizată în anii 1970.

Origine: Germania

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Hackepeter