Hernekeitto

Considerat o parte esențială a culturii alimentare finlandeze, hernekeitto este o supă groasă de mazăre gătită cu carne de porc, care este pregătită în mod tradițional și servită în fiecare joi în toată țara. Urmat de un delicios pannukakku – o clătită coaptă la cuptor servită cu o lingură mare de gem de fructe de pădure, acest fel de mâncare bine rotunjit ocupă un loc special în inima fiecărui finlandez. Obiceiul de a te răsfăța cu astfel de mese de casă, pline de calorii, își are rădăcinile în tradiția de a celebra Laskiainen.. Această sărbătoare păgână este legată de Postul Creștin, datează din Evul Mediu timpuriu și marchează începutul postului de primăvară, înainte de care finlandezii se sărbătoresc cu alimente bogate și grase. Doar o rămășiță a practicilor religioase, Laskiainen este astăzi sărbătorită ca o sărbătoare seculară a familiei, în timpul căreia oamenii vizitează numeroase târguri și alte evenimente în aer liber, unde hernekeitto poate fi savurat proaspăt din oalele aburinde care fierb peste focurile de tabără. Aromatizată cu măghiran și piper negru, această supă consistentă este acoperită cu un strop de muștar și se servește cu pâine de secară.

Origine: Finlanda

Categorie: Supa de legume

Taguri

Retete Hernekeitto